Om oss

Tillsammans Åkersberga är en politiskt och religiöst obunden förening som vill verka för ökad integration genom möten mellan människor. Idag finns det få naturliga mötesplatser i Österåkers kommun med omnejd. Vi vill att nyanlända till vår kommun på ett tryggt, trevligt och jämlikt sätt ska ha möjlighet att bilda sig ett nätverk. Tillsammans Åkersberga har som syfte att fungera som en plattform för möten mellan etablerade svenskar och nyanlända på jämlika villkor, genom att erbjuda olika aktiviteter. Vi eftersträvar mångfald och välkomnar alla oavsett ålder, kön, etnicitet och religion.

Man väljer själv vilka aktiviteter man vill delta i, och det finns inga krav på deltagande. Vår ambition är att Tillsammans Åkersberga ska användas som en plattform där alla medlemmar kan starta en aktivitet eller föreslå ett möte, tex. kan man bjuda in till en fika i centrum eller en joggingtur. Vi hoppas även kunna arrangera större aktiviteter med olika teman. Information om planerade aktivteter postas i gruppen Tillsammans Åkersberga på Facebook med uppgift om tema, tid och plats.


Vi tror att människor behöver varandra och att möten mellan människor är en förutsättning för integration. En första träff kan ge ringar på vattnet och leda till varaktiga vänskapsrelationer.

Välkommen att vara Tillsammans i Åkersberga!

Här finns vi varje torsdag